May

Adapazarı Gençliği Yazarlarını Okuyor etkinliğinde, 11/A sınıfından Betül DİKKAYA ve 11/C sınıfından Ülkü Sena AYDIN okulumuzu başarıyla temsil etti. Öğrencilerimizi tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

May

Arifiye ilçe liseler arası kızlar futsal müsabakalarında okul takımımız 3. oldu. Öğrencilerimi tebrik eder, başarılar dileriz.

May

Okulumuz tören alanında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Programı yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki önemli olaylardan biri Atatürk’ün Samsun’a ayak basışıdır. Türk Milleti Birinci Dünya Savaşı sonrasında kötüleşen koşullar içinde kurtuluş çareleri ararken büyük bir lider Mustafa Kemal Atatürk ortaya çıktı ve Samsun’a ayak basarak “Kurtuluş” yolunu açtı. Dolayısıyla Atatürk’ün 16-19 Mayıs 1919 İstanbul’dan başlayan yolculuğu bir kurtuluş dönemini simgeler.

Programda emeği geçen Öğretmenlerimize ve Öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Bahar Şenliği Etkinlikleri olarak, okulumuz öğrencilerimiz arası, Bilgi Şenliği, Halat çekme yarışmaları, Çuval yarışı, Balon patlatma, Top sektirme, Sandalye kapmaca vs. yarışmaları yapıldı. Bütün öğrencilerimizi tebrik eder, kaybedeni olmayan yarışmalarda başarılar dileriz.

May

Avöz Sanatçısı Avni ÖZTÜRK Okulumuz çok amaçlı salonunda Sanatı hakkında seminer verdi.  Sanatının inceliklerini izah etti. Öğrencilerimizin sorularını cevapladı. Avni ÖZTÜRK Beyefendi’ye teşekkür eder, çalışmalarında kolaylıklar dileriz.

May

Okulumuz Basın Yayın ve Tanıtım Kulübü, Üzeyir Garih Ortaokulu’nda “Sosyal Medyanın Dilimize Verdiği Zararlar” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Kulüp rehber öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Engellilik Nedir?

Engellilik doğuştan veya sonradan herhangi bir hastalık veya kaza sonucu bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yetilerini çeşitli derecelerde kaybetmiş, normal yaşamın gereklerine uyamama olarak tanımlanmaktadır. 10 - 16 Mayıs tarihlerini içene alan hafta Engelliler Haftasıdır.

May

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programı taslağı yayınlandı.

May

Trafik ve İlkyardım Haftası Münasebetiyle Okulumuz Trafik Güvenliği ve İlk Yardım Kulübü Öğretmen ve öğrencilerimiz etkinlik düzenlerdi. Trafikte yaşlılara yardımcı oldu. Trafik Güvenliği konusunda çalışmalarda bulundu. Kulüp öğretmenimize ve öğrencilerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

Bilişim Nedir?

Bilişim; insan ve toplum yararına olan her türlü bilgi ve hesaplamanın bilgisayarlar ve benzeri elektronik aygıtlar aracılığıyla işlenmesi bilimidir. Bir başka deyişle bilişim; mevcut olan bilginin daha pratik hale gelmesini sağlamak amacı ile bilgisayarlar ve elektronik aletlerden yararlanmamıza imkân tanıyan teknikler bütünüdür.

May

2023-2024 Eğitim Öğretm Yılı 2. Dönem 2. İmtihanlar Çizelgede olduğu gibidir. Bütün Öğrencilerimize Başarılar Dileriz.

May

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Polis Memurlarından, M. Durdu DURUR ve Resul KARATOSUN tarafından Okulumuz konferans salonunda Terörle Mücadele konulu konferans verildi.

Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

May

Liselerde Bilim Uygulamaları Projesi kapsamında Fen Liseleri 2. Paneli Gelecek Bilim konusu ile okulumuzda gerçekleştirildi.

Sakarya’da Eğitim-Öğretime devam eden 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesi, Cevat Ayhan Fen Lisesi, Devlet Bahçeli Fen Lisesi, Eyyüp Genç Fen Lisesi ve Necmettin Erbakan Fen Lisesi öğrencilerinin ortak sunacağı GELECEK BİLİM konulu panel gerçekleştirildi. Panelistler,

Zeynep ÇAKMAKLAR - 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesi

Mustafa Taha KASIM - Eyyüp Genç Fen Lisesi

Ömer Zahit KÖSEM - Cevat Ayhan Fen Lisesi

Ece LAÇİNOĞLU - Devlet Bahçeli Fen Lisesi

Fatma Bera ELMACI - Necmettin Erbakan Fen Lisesi

gerçekleştirdikleri sunum ile gelecekte bizi nelerin beklediğini anlattılar.

Böylelikle Liselerde Bilim Uygulamaları projesi kapsamında Fen Liseleri Çalışması tamamlanmış oldu.

Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

İngiliz kuvvetleri ve müttefikleri ile Osmanlı kuvvetleri arasında geçen I. Dünya Savaşı'nın temel muharebelerinden biri, 1. Kut Muharebesi olarak da bilinir. İngiltere I. Dünya Savaşının başlaması ile birlikte Hint Denizinin güvenliğini sağlamak ve Mezopotamya'ya hâkim olmak için Irak seferine çıktı.

Bağdat'ı ele geçirmek üzere çıktığı bu seferin başlangıcında hızla ilerleyen İngiliz birlikleri Selman-ı Pak'ta Türk birliklerine yenilerek geri çekildiler ve Kut'ül Amare'de savunmaya geçtiler. Halil Paşa komutasındaki Osmanlı birlikleri Kut'ül Amare'yi kuşatarak İngilizlere yaklaşık beş ay süresince yardım gitmesini engellediler. Dicle Nehri kıyısında Kut'ül Amare şehri yakınlarında konuşlanmış İngiliz ve müttefiklerinin kuşatılmasıyla başlayan muharebe, kasabanın Osmanlı Ordusu tarafından ele geçirilmesi ve İngiliz birliklerinin tamamının esir alınmasıyla zaferle sonuçlanmıştır. I. Dünya Savaşı içerisinde İngilizler Çanakkale'den sonra Kut'ül Amare'de Osmanlı İmparatorluğu'na ikinci kez mağlup olmuşlardır.

Nis

Okulumuz Konferans salonunda Bilim Uygulamaları Sakarya İl Paneli düzenlendi.

Liselerde Bilim Uygulamaları Programı 2023-2024 eğitim öğretim yılında Türkiye genelinde fen liseleri ve merkezi sınavla öğrenci alan Anadolu liselerde uygulanmaktadır.

Öğrencilerde bilimsel toplantılar yoluyla bilim, teknoloji, çevre, ekonomi, eğitim, değerler, coğrafya, tarih, kültür, edebiyat, sanat, ekonomi, hukuk, politika vb. alanlarda farkındalığın oluşturulması ve bilimsel düşünme, araştırma yapma, rapor hazırlama, kendini ifade etme, sunum yapma gibi akademik alanlara yönelik çalışmalara altyapı oluşturabilecek becerilerin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.