Şbt

Millî Eğitim Bakanlığınca, resmî ve özel örgün eğitim kurumlarında sosyal sorumluluk programı kapsamında yürütülecek faaliyetlere katılacak öğrenci, öğretmen, okul yöneticileri, gönüllü veli ve diğer paydaşların görev, yetki ve sorumlulukları; uygulamaya yönelik süreç ile öğrencilerin gönüllü olarak katılacakları kurslara ilişkin ilke, usul ve esasların yer aldığı "Millî Eğitim Bakanlığı Sosyal Sorumluluk Programı ve Hayat Boyu Öğrenme/Sertifikasyon Uygulama Yönergesi" hazırlandı.

Ock

12. Sınıf Öğrencilerimizin YKS hazırlık kursları yoğun bir tempo ile devam ediyor. Bugün yapılan Deneme Sınavından sonra öğrencilerimize okulumuzun bahçesinde, Moral Motivasyon amaçlı Mangal Partisi verildi. Tertip komitesine teşekkür eder, bütün öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönemi sona erdi. Öğrencilere Karne ve Takdir Teşekkür belgeleri verildi.

Her sınıf seviyesinden ilk üç dereceye giren öğrencilerimize Belge ve hediyeleri takdim edildi.

İkinci Dönem 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran Cuma günü sona erecek.

İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan-12 Nisan tarihleri arasında olacak.

Bütün öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.

Ock

Ortaöğretim Genel Müdürlüğümüzce yarıyıl tatilini öğrencilerin hem bireysel hem de eğitimsel gelişimleri için verimli bir döneme dönüştürmek amacıyla "Lise Öğrencilerinin Velilerine Yönelik Yarıyıl Tatili Rehberi"yayımlandı.

Rehberde yarıyıl tatilinde lise öğrencilerinin velilerine yönelik çocukları ile yarıyıl tatilini nasıl geçireceklerine ve ne tür etkinlikleri birlikte yapabileceklerine dair pratik bilgi ve öneriler yer almaktadır.

Çocukların duygusal ve sosyal gelişimlerinin de akademik başarıları kadar önemli olduğunun değinildiği çalışmada, çocuklar ile geçirilen zamanı en verimli şekilde değerlendirebilmek amacıyla neler yapılabileceği anlatılmaktadır. Rehber kitap; okul başarısını arttırma ve motivasyondan, aile içi ilişkileri geliştirecek stratejilere, teknoloji kullanımından, kaliteli vakit geçirmek için yapılabilecek aktivitelere kadar geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır. Bu bilgiler ve öneriler, çocukların hem duygusal hem de akademik gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Ock

Dönem Sonu Etkinlikleri devam ediyor. Bugün Satranç Müsabakaları ve Kitap Okuma etkinlikleri yapıldı. Satranç Müsabakaları Çarşamba Günü yine devam edecek. Yarışmalara Öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ock

Dönem Sonu Etkinliklerinde Sınıflar arası Tabu Yarışmaları yapıldı.

Çekişmeli geçen yarışma sonunda 11-D Sınıfı 1. oldu.

2. 10-C Sınıfı

3. 11-A Sınıfı oldu.

Yarışmalara katılan bütün öğrencilerimizi tebrik eder, diğer yarışmalarda başarılar dileriz.

Ock

Dönem Sonu Etkinlikleri yapılıyor.

Çeşitli yarışmalar, Kermes, Bilgi yarışmaları, Tabu Yarışmaları, En Sevdiğini paylaş, Yetenek Paylaşım, Satranç müsabakalarıyla öğrencilerimiz dönem sonunu çeşitli etkinliklerle tamamlıyor.

Ock

Okulumuz Çok Amaçlı Toplantı Salonunda Öğrencilerimiz, Selin Sude KARA, Kaan ŞİMŞEK, Seyyid AYDIN, Güzide KARAYILDIZ ve Elif Neva BALTACI tarafından, Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Keşfetmek ve Farkındalığı artırmak amacıyla “Alternatif Enerji ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları” konulu sunum gerçekleştirildi.

Etkin ve verimli çalışmalarından dolayı Öğrencilerimize teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığınca, cumhuriyetin ikinci yüzyılında eğitim sistemini güçlendirmek amacıyla rehber teşkil etmesi için hazırlanan, "Cumhuriyetin 100. Yılı: Eğitimde Geleceğe Bakış Raporu" yayımlandı.

Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının koordinasyonunda hazırlanan raporda, Bakanlığın cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği projelerden birinin de eğitimde geleceğe bakışı şekillendirmek amacını taşıyan, "Cumhuriyetin 100. Yılı: Eğitimde Geleceğe Bakış Raporu" olduğu belirtildi.

Eğitimdeki her pozitif gelişmenin, yeni yüzyılda Türk milletinin varlığını sürdürmesi, gelişmesi, güçlenmesi ve refah seviyesini artırması açısından çok önemli olduğuna vurgu yapılan raporda, dört farklı bölüm ve zengin konu başlıkları yer alıyor.

Ock

Yabancı dil testinden sınava girecek öğrencileri desteklemek amacıyla "English Grammar for YDT Grade 11" kitabı hazırlandı ve yayıma alındı.

Genel Müdürlüğümüz tarafından öğrencilerimizin akademik başarısını artırmak ve YKS'ye daha etkin hazırlanmalarını sağlamak amacıyla çeşitli yardımcı kaynaklar hazırlanmaktadır. Bu kapsamda yabancı dil testinden sınava girecek öğrencileri desteklemek amacıyla "English Grammar for YDT Grade 11" kitabı hazırlandı ve yayıma alındı.

"English Grammar for YDT Grade 11" kitabı ile YDT'ye hazırlık aşamasında İngilizce dilbilgisini öğrenmek isteyen öğrencilere yardımcı kaynak sunmak ve öğretmenlerimize sınıf içi eğitimde kullanmak üzere destek olmak amaçlanmaktadır.